Qui som

MATER – Observatori de les m(p)aternitats contemporànies és una associació fundada l’any 2014 per tres antropòlogues que considerem que els processos relacionats amb la m(p)aternitat són un fet social total imprescindible i significatiu per comprendre les estructures i dinàmiques dels grups humans. Alhora, creiem que aquestes estructures i dinàmiques configuren aquests mateixos processos dialècticament. Entenem com a processos relacionats amb la m(p)aternitat:

el desig, la indiferència o el rebuig a la m(p)paternitat, la concepció, l’embaràs, el part i la criança.

Aquests processos impacten i s’imbriquen en les relacions de parentiu, la concepció del cos, el procés desalut, malaltia i atenció, la percepció del risc, l’economia, la sexualitat, els valors, les creences,les representacions simbòliques, el paper de la cura i l’acompanyament i de la reproducció social.

Dins aquest marc, són moltes les persones protagonistes del nostre projecte: des de les mares, els pares, els fills i les filles, fins als professionalsde la salut i terapeutes, passant per totes i cadascuna de les persones que tenen interessos diversos sobre totes aquestes temàtiques.

Aquest grup, constituït per investigadores que procedim d’universitatsdiferents, neix amb la voluntat de fer recerca i divulgació sobre tots aquests fenòmens des de diferents perspectives antropològiques per tal d’aportar noves dades i posar-les en relació amb la literatura existent de forma interdisciplinar. El nostre treball pretén no només desenvolupar-se en el marc acadèmic, sinó també implicar-se amb les comunitats amb les que treballem, amb i la societat en general. Recerca, reflexió crítica i retroalimentació són les nostres línees de treball.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s